Hoppa över navigation.

Vassjön

Vassjöns Snöskoterklubb

Du har kommit till Vassjöns Snöskoterklubbs hemsida.

Mitt mellan Dalarna, Gävleborg och Jämtland finns ett av Sveriges finaste naturområden. Här åker vi snöskoter, skidor, vandrar samt fiskar och jagar. Den lilla byn som består av 12 fastigheter kröns av en fin gammal järnvägsstation.

Pilkalampinoppi har kanske någon hört talas om. Med sina 644 Möh reser sig det gamla urberget majestätiskt och på toppen finner vi en fin liten stuga med ett brandtorn som kronan på verket och som ägs av Orsa Besparingsskog.

Fina fiskevatten
I området finns fantastiska fiskevatten för både vinter och sommarfiske. I Vassjön finns i huvudsak abborre men den som har tur kan även få en eller annan öring eller röding. Tallsjön är en utpräglad ädelfisksjö som har en mycket fin grillplats, handikappanpassad brygga samt rejäl husvagnsparkering. En fiskecamp i det vilda!

Prenumerera på innehåll